Ennen ja jälkeen käsittelyn

Ennen käsittelyä:

-älä anna koiralle ruokaa pariin tuntia ennen käsittelyä.
-käytä koiraa ulkona sen verran että se saa tehtyä tarpeensa. Koiraa ei tarvitse muuten lenkittää tai lämmittää pidempiä aikoja.
-koira saa lenkkeillä ennen käsittelyä normaalisti mutta kovan treenin jälkeen samana päivänä ei kannata tehdä muokkaavia hoitoja; palauttavaa hoitoa voidaan tehdä.
-hierontatilannetta helpottaa, jos koiraa on etukäteen opetettu menemään kyljelleen tai se antaa omistajan asetella itsensä kyljelleen. Kaikki koirat eivät kuitenkaan pysty, halua tai uskalla olla kyljellään hoidettavana, jolloin hoito aloitetaan siitä asennosta minkä koira itse valitsee ja mikä on sille mukavin.


Käsittelyn jälkeen:

-heti käsittelyn jälkeen koiralle pitää antaa mahdollisuus käydä tarpeillaan. Aineenvaihdunta vilkastuu käsittelyn aikana ja mahdollisesti hiukan jännittävä tilannekin voi vaikuttaa asiaan.
-lenkitä koiraa kevyesti ja rennosti käsittelyn jälkeen ja seuraavana päivänä. Tämä auttaa kuona-aineiden poistumista ja yleisesti tukee palautumista. Koiran kropan on hyvä antaa palautua, mutta kevyt liike on tärkeä osa palautumista, esim. rauhallinen metsälenkki
-anna koiran juoda paljon, jos se haluaa.
-käsittelyn jälkeen samana päivänä koiraa ei kannata päästää riehumaan ja myös kovatempoisista harrastuksista olisi hyvä pitää vapaata vielä seuraavakin päivä. Jos teillä on tiedossa tärkeitä kilpailuja/näyttelyitä tms. ota yhteyttä ajoissa niin katsotaan sopiva hoitoaikataulu yhdessä!