Ennen ja jälkeen hieronnan

Ennen hierontaa:

-älä anna koiralle ruokaa pariin tuntia ennen hierontaa.
-käytä koiraa ulkona sen verran että se saa tehtyä tarpeensa. Koiraa ei tarvitse muuten lenkittää tai lämmittää hierontaa varten pidempiä aikoja.
-koira saa lenkkeillä ennen hierontaa normaalisti mutta kovan treenin jälkeen samana päivänä ei kannata tehdä muokkaavia hoitoja; palauttavaa hoitoa voidaan tehdä.
-hierontatilannetta helpottaa, jos koiraa on etukäteen opetettu menemään kyljelleen tai se antaa omistajan asetella itsensä kyljelleen. Kaikki koirat eivät kuitenkaan pysty, halua tai uskalla olla kyljellään hoidettavana, jolloin hoito aloitetaan siitä asennosta minkä koira itse valitsee ja mikä on sille mukavin.


Hieronnan jälkeen:

-heti hieronnan jälkeen koiralle pitää antaa mahdollisuus käydä tarpeillaan. Aineenvaihdunta vilkastuu hieronnassa.
-lenkitä koiraa kevyesti ja rennosti hieronnan jälkeen ja seuraavana päivänä. Tämä auttaa kuona-aineiden poistumista ja hieronnasta palautumista. Koiran kropan on hyvä antaa palautua, mutta liike on tärkeä osa palautumista.
-anna koiran juoda paljon. Jos koira on tosi huono juomaan, voi sitä houkutella juomaan lisäämällä veden sekaan jotain maukasta.
-hieronnan jälkeen samana päivänä koiraa ei kannata päästää riehumaan ja myös kovatempoisista harrastuksista olisi hyvä pitää vapaata vielä seuraavakin päivä. Jos teillä on tiedossa tärkeitä kilpailuja/näyttelyitä tms. ota yhteyttä ajoissa niin katsotaan sopiva hoitoaikataulu yhdessä!